KUJ - Svansbo - flygfoto från eniro (Bana)

av Anders Nordebring, Friday, August 13, 2010, 20:10 (5006 dagar sedan) @ Carl-Erik Olsson

Här är ett utdrag från Eniro, linjen syns ju tydligt.

[img]http://www.lindroos.org/vykort/Own/Ejarnvag/Svansbo.jpg[/img]


Jovisst, jag tittade tydligen för långt åt öster runt pricken och möjliga hamnar där som jag fick när jag sökte på Svansbo hos hitta.se, som f ö verkar ha skarpare flygbilder i detta fall. Undrar hur själva hamnen med kajspår såg ut då. Vet någon om det kanske finns någon bilddatabas hos Länsmuseet eller så?
Någon som har sett om Järnvägsdata kan bjuda på mer fakta f ö?
/CEO


Linjen från korsningen med vägen till Nibbarsbo - det är den väg som kan ses under texten »Linjen till Svansbo» på kartan - och norrut är idag grusväg och fungerar som tillfartsväg till Svansbo, där både stationshuset och den gamla skolan finns kvar. Också mellan nämnda vägkorsning och växeln i Kejsartorp är banvallen körbar; närmast Kejsartorp är banvallen dock helt gräsbevuxen. Bilden nedan är tagen 28 juli i riktning mot Svansbo söder om korsningen med vägen.

[img]http://forumbilder.se/images/653201074305P4d7c.jpg[/img]

På KUJ mf:s hemsida finns stationshuset på en gammal bild.

[img]http://www.kujmf.se/custom/Svansbo.jpg[/img]

I tillägg till Mattias' bild i ett annat inlägg här en bild på bangårdsområdet söderifrån.

[img]http://forumbilder.se/images/063201075055P0293.jpg[/img]

Kajen, som fortfarande kan ses, ligger bortom stationshuset. I Svansbo fanns för övrigt en kran för omlastning mellan båt och tåg.

Det kan också nämnas att ett kommande nummer av Uttersbergar'n kommer att innehålla ett reportage från dagens Kejsartorp.


Hela tråden: