Yrkesutövning !! (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Kurt Möller, Tuesday, May 20, 2008, 00:29 (5818 dagar sedan) @ Överkörmästaren


Samma trafiksäkerhetsinstruktion gäller rimligen på hela smalspåret, så det gör ju ingen nytta!

Det var 1435 det handlade om - var inte larvig nu.


Nu tänker du mer bakvänt än nödvändigt, Kurt! Det är ju faktiskt urvalstesterna som ersätter praktik, inte tvärtom! (Obs: En hedersbetygelse till museibanornas urvalssystem kan dölja sig i föregående mening!)

Nu tänker mer bakvänt än nödvändigt, ökm! M-banorna har alltså redan i sina förberedande medlemsvärvningar lovat ALLA att få vara med i trafiken, "efter utbildning".

Vi K A N alltså inte plötsligt börja gallra, mitt i. Såvida inte direkt super-olämpligt folk redan mälat ut sej genom stor vårdslöshet eller uppenbar brist på skarpsyn - se korsn-växlarna, till exempel. (Just detta exempel är f ö ENSAMT tillräckligt för att avhysa folk fr alla ta-uppgifter, körning, vxl, rubbet, utom biljettförsäljning och -visering.)

I fråga om ex.vis eldningen är det så, att ngt år extra som eldarelev kan göra en oerhörd skillnad... Vi månar ju även om att få behålla vårt folk i alla möjliga jobb (trafik eller annat) som den egna banan har glädje av!

Skulle vi köra regelrätta urvalstester för alla trafikrelaterade uppgifter så skulle bortfallet bland dom kuggade sen vara HUNDRA procent. Nu är det bara sådär trettio-fyrtio...

Jag lovar dig, att om man i den professionella verksamheten kunde ta ut all personal internt, genom att välja ut de som redan hunnit lära sig det mesta, så skulle det vara bättre än alla urvalstester i världen!

Självklart. Solklart. Grundproblemet DÄR är ju att dom som har ps-ansvar oftast inte kan tillräckligt om själva jobben.


Hela tråden: