Kokrock längs "Smalspåret" (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Daniel Niklasson TJF, Thursday, May 22, 2008, 10:41 (5790 dagar sedan) @ Granis

Rälsbuss körde in i en flock kor utanför Hultsfred. Frid över kornas minne men tur att ingen människa skadades [i](det verkar dock rört sig om ett tåg utan resenärer)[/i] och hoppas att rälsbussen går att reparera då den lär behövas i den stundande trafiksäsongen. Artikel i [link=http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/27681/]"Vimmerby Tidning"[/link].

/ L G

Det var i går förmiddag som ett tomtåg som skulle hämta resenärer i Hultsfred körde in en större flock med kor som kommit upp på spåret (dock ej via järnvägens stängsel utan en bra bit från hagen).

Rälsbusståget bestående av YBo5p 897 och UBFo3yp 1791 körde in i flocken varvid B-änden på 897 spårade ur kraftigt och tågets främre del och sida slog i en bergsskärning. Linjehastighet är 50 km/h och tåget höll ca 45 km/h när föraren upptäckte korna på spåret.

Larmning skedde enligt rutiner och polis, veterinär och djurägare tillkallades omedelbart varvid ett antal djur fick avlivas medan andra tagits hem till gården "för observation".

Tåget bärgades under eftermiddagen och bärgningen var gjord på ca en timma efter det att utrustning i form av domkrafter och skjutbord kommit på plats. Bärgningen utfördes av föreningens anställda och tre inkallade medlemmar. Efter en kontrollbesiktning beslutades att i låg fart köra fordonen till Västervik för vidare besiktning. Spåret skadades ej nämnvärt.

Omfattningen av skadorna kommer att klarläggas vid besiktning under helgen.

Daniel Niklasson, TJF


Hela tråden: