WFJ: kommunen håller fast vid sitt beslut att säga upp markavtalet med föreni (Järnväg allmänt)

av Micke Carlsson u p a, Thursday, July 03, 2008, 12:54 (5748 dagar sedan) @ Granis

Tror också att det behövs någon form av intervention. Läget är ju oerhört allvarligt i och med att kommunen har principen att banan ska bort, d v s de ställer inga krav på verksamheten. Då hjälper inga handlingsplaner.

T ex Arbetets museum(?),SJVM(?), JMF(?) och MRO(?) kunde uppvakta kommunledningen och ställa frågan om under vilka omständigheter de kunde tänka sig att ha banan kvar. D v s vad förväntar de sig att banan ska prestera för att ha ett existensberättigande.

(Det verkar som om en sådan dialog saknats tidigare? "Plötsligt en dag" fick kommunen nog.)

Kommer man så långt att kommunen ställer upp en kravbild så är en stor seger vunnen, då finns ju genast ett alternativ. Då finns chansen för föreningen att börja bygga ett nytt förtroende genom att agera i den riktning kommunen önskar.
En inledningsvis förtroendeskapande åtgärd i nästa steg kunde vara att A-museum och MRO fungerar som en interimistisk ledningsgrupp, "(moralisk) konkursförvaltare". Villkoret är givetvis att WFJ styrelse ställer upp på att "ta order" på detta sätt. Men då förtroendet WFJ-kommunen är helt bränt så kan inte WFJ leda sin egen verksamhet längre. "Ledningsgruppen" anförtros att bedöma WFJ resultat och fatta beslutet tillsammans med kommunen om WFJ utvecklas åt rätt håll, eller om likvidation skall ske (av infran).

Tuffa tag men jag tror inte att något annat hjälper. WFJ har tappat rodret för länge sedan, kommunen förhandlar knappast med en "ockupant" i detta läget.

Om goda resultat uppnås, kan ledningsgruppen bit för bit lämna över till WFJ att leda och prioritera den fortsatta verksamheten. Kommunen, som inledningsvis fick ställa upp ramarna, borde därigenom få ut det de förväntar sig (en fungerande verksamhet som tillför staden mervärden) och förhoppningsvis få förtroende för verksamheten igen.


Hela tråden: