Obehagligt i soppan FVJ (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Lars-Henrik Eriksson, Saturday, January 19, 2008, 18:03 (5941 dagar sedan) @ Erik Samuelsson

Jag har för det första aldrig påstått att museijärnvägarna är en grogrund för främlingsfientlighet. Det var en fråga utifrån det skrämmande faktum att en medlem för FVJ uppmanar till lagbrott och uttrycker starkt främlingsfientliga åsikter.

Det är inte kul med främlingsfientliga åsikter, men på vilket sätt blir det värre om det är en medlem i FVJ som har dem?

Jag tror och hoppas inte att museijärnvägarna är en grogrund för detta men det skulle vara minst lika allvarligt om de blir en plattform för personer med dessa åsikter.

På vilket sätt skulle detta gå till menar du? Jag förstår faktiskt inte. Jag har aldrig sett att museijärnvägar är plattformar för några åsikter överhuvudtaget utom de som har med verksamheten att göra.

Hur ska man agera om medlemmar med tveksamma åsikter tar sig in i branschen? Bara de kan SÄO och reparera ånglok så är det okej? Har styrelsen och föreningen ansvar för sådant eller ska man bara låta det vara?

Ja, det är okej. Vi har faktiskt åsiktsfrihet här i landet. Bara tanken att man skall börja granska medlemmar för att stänga ute sådana som har åsikter man inte gillar tycker jag är just -- skrämmande.


Hela tråden: