Nya filmer och ett bra HC-erbjudande (Anslagstavla, resor mm)

av Daniel Niklasson TJF ⌂, Friday, August 08, 2008, 08:55 (5712 dagar sedan)

[img]http://user.tninet.se/~fpr396j/blekinge.jpg[/img]

Nu har det kommit två nya filmer från Rimbogrande. Först ut är filmen om Blekingebanorna. Blekingebanor innehåller sex olika filmer. "Genom sommarfagert Blekinge" från 1942 handlar om Blekinge Kustbanor (BKB) innan förstatligandet samma år. Vi reser från Karlskrona till Kristianstad och gör avstickare mot Ronneby Redd, på linjen Bredåkra-Tingsryd samt Holjebanan mellan Sandbäck och Olofström. Sedan följer vi med med hjälp av en amatörfilm på en inspektionsresa på Östra Blekinge Järnväg (ÖBlJ) från Karlskrona till Torsås och Bergkvara.
Därefter får vi vara med på festligheterna vid Ronneby Brunn i samband med att "SJ övertar BKB". Medaljutdelningar, landshövding och generaldirektör. På "Kol-torvlastning i Backaryd" ses en frontlastare av 1940-talsmodell lasta en järnvägsvagn och därefter hetvattenspolning av ånglok i Växjö. Under åren 1954-58 blev det "Bredare banor i Blekinge". Vi följer breddningen från smalspår till normalspår utefter järnvägen. Som sista inslag gör vi en resa på normalspåriga SOEJ 1944, "Sölvesborgs-Olofström-Älmhults Järnväg". Järnvägen som gick genom tre landskap.

Film nummer två är "SJ Fraktar allt 4". Denna DVD består av sju olika filmer. I första delen av filmen "Rationella transporter" ges exempel på hur järnvägens kunder kunde använda vagnbjörnar för att även icke järnvägsanslutna avsändare eller mottagare skulle kunna använda järnvägen för sina transporter. I den andra delen av filmen visas hur "storbehållare" användes för att lösa olika transportbehov. Dessa var om möjligt ännu smidigare att transportera utanför ärnvägsspårens räckvidd. Därefter kommer ytterligare några korta filmer om användning av vagnbjörnar, där den sista "Lok i mejeri" visar återtransporten av SJ Ka6 1352 fd MTJ 6 fd MVJ 7 från ett mejeri där loket använts. Denna ingår delvis även i den första filmen. Även i samband med "Kalmarutställningen 1955" användes vagnbjörnar för att transportera en modern stålpersonvagn till utställningsområdet. På utställningen visades också användning av torbehållare. I filmen "Rullande emballage" beskrivs olika transportlösningar med hjälp av småbehållare på hjul.

Filmerna kostar 250 kr/st.

TJF erbjuder alla som handlar andra varor ur vår internetbutik för minst 500 kr under augusti månad möjligheten att köpa en T-shirt med Hilding Carlssons logo för endast 55 kr (ordinarie pris 110 kr).

SJ Fraktar allt har ännu inte hunnit ut på försäljningssidan, men vill du handla redan nu så anger du bara "SJFA4" och antal i kommentarsrutan. T-shirt beställer du som en vanlig vara så drar vi av på priset.

Välkommen med din beställning!

[link=http://www.jarnvag.net/tjf]TJF försäljning[/link]

Nya filmer och ett bra HC-erbjudande

av Daniel igen, Friday, August 08, 2008, 09:02 (5712 dagar sedan) @ Daniel Niklasson TJF

TJF erbjuder alla som handlar andra varor ur vår internetbutik för minst 500 kr under augusti månad möjligheten att köpa en T-shirt med Hilding Carlssons logo för endast 55 kr (ordinarie pris 110 kr).

Tillägg: För dig som hellre vill ha en luvtröja är priset 280 kr (ordinarie 350 kr).

Välkommen med din beställning!

[link=http://www.jarnvag.net/tjf]TJF försäljning[/link]