Felaktigheter i JTF (Signaler/säkerhet)

av Ami, Tuesday, August 26, 2008, 16:59 (5716 dagar sedan)

Felaktigheter i JTF


Sedan Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter trycktes har det upptäckts en del felaktigheter.

Rättelser
I bilaga 3 H Signaler - System H på sidan 81 under rubriken 3.2 Back ger bilden för dagsignal intryck av att en arm ska vara uppsträckt vilket är fel. Den armen ska i stället hållas nere, längs med kroppen.

I bilaga 3 M Signaler - System M på sidan 11 under rubriken 2.7 Handsignal ’körtillstånd’ är de båda bilderna felaktiga. Texten är rätt och bilderna ska visa att signalstaven respektive lyktan förs fram och åter.

Ändring
Efter remissen av JTF kompletterades texten i bilaga 3 H Signaler - System H så att det framkommer att restriktionen 80 km/tim vid körning utan ATC-besked endast ska gälla vid körning inom ett ATC-område. Dessvärre gjordes inte följdändringar i bilaga 8 M Tågfärd - System M. När en förare har passerat en signal i ’stopp’ och startat om ATC ska restriktionen till 80 km/tim endast gälla inom ett ATC-område.

Rättelseblad och ändringsföreskrifter
Järnvägsstyrelsen planerar att ge ut rättelseblad i höst samt ge ut föreskrifter om ändringar i JTF i början av 2009.

Rapportera!
Eventuella felaktigheter i JTF måste av säkerhetsskäl rättas till så fort som möjligt. Rapportera därför till Järnvägsstyrelsens kontaktpersoner om du hittar felaktigheter i JTF.

Kontaktpersoner:
Se länken!

Sidan på jvs.se inkl kontaktpersoner

---------
JHRF:are (ordf, referensgrupp och styrelse) har fått denna info som info-mejl och mejlet finns även i vårt forum, för er som är sugna!