Uppdaterat om Krokodilen (Järnvägsmuseet informerar)

av HP, Thursday, September 03, 2015, 20:56 (3157 dagar sedan)

Hej!
Lite uppdatering så här på kvällen.

Krokodilen har nu transporterats till DB Schenkers verkstad i Seddin strax SV Berlin, där den nu står på plats över sänkgraven. Sänkgraven kan då ta ned hjulaxeln i golvet och ta upp den på en annan plats så man kommer åt att åtgärda den. Detta arbete påbörjas kl 0600 imorgon bitti och förhoppningsvis får vi någon gång imorgon en preliminär prognos om hur fortsatt arbete kommer fortskrida. Här hemma planerar vi på vår kant och har börjat titta på hur en transport till Gävle eller Stockholm ska kunna genomföras i nästa vecka.

Imorgon vid 11 kommer vagnarna från tåget med färjan till Ystad, så nu inatt kör vi dit vårt tåg bestående av ellok, personalvagn och cafévagn. Resenärerna från Schweiz kommer med färjan Skania 06.30 eftersom de inte får åka med på tågfärjan Jan Sniadecki som är en ren godsfärja, så de får vänta en stund på sina vagnar. Vi passar då på och bjuder vi dem på morgonfika med prinsesstårta i en varm cafévagn så de känner sig välkomna till Sverige.

Vi kommer låta detta tåg rulla från Ystad som 25494 redan 16.38 med ankomst Ängelholm 19.34 eftersom vi nu kan köra 100 km/h istället för 50 km/h om Krokodilen varit med. På det sättet slipper de åka under natten och kan sova lugnt och stilla i Ängelholm istället. Vi kör via Lommabanan, Landskrona (18.25-18.30 stopp vid plf så resenärerna kan plåta sitt tåg) och Helsingborg. Så då vet ni när ni ska ut och fota.

Med vänlig hälsning Henrik Reuterdahl, SJVM