Problem att skicka epost (Järnväg allmänt)

av danielb987 @, måndag, januari 15, 2018, 01:20 (36 dagar sedan)

Det går för närvarande inte att skicka epost via forumet och det verkar ha varit så under en vecka eller två. Jag ska felsöka det men har haft ont om tid och inte hunnit än.

Om det är någon som vill nå någon annan på forumet så skicka ett epostmeddelande till mig så kan jag vidarebefordra mailet då jag som administratör har tillgång till medlemmarnas epostadresser.

Min epostadress: daniel.b <snabel-a> bergqvist.se
OBS! Byt ut <snabel-a> mot @

Med vänlig hälsning
Daniel

Problem att skicka epost

av ak44 @, torsdag, januari 25, 2018, 01:35 (26 dagar sedan) @ danielb987

Inte bara forumet som "strejkar". Jag använder www.järnväg.net som startsida. Jag skulle skicka ett mail dit, men det fungerade inte heller.

Problem att skicka epost

av Anders Sandgren @, Länna/Drevviken, torsdag, januari 25, 2018, 15:50 (25 dagar sedan) @ ak44

Om det är one's SMTP-server så ändrade de sina inställningar under hösten och kräver SSL och SMTP authentication samt att det är port 465. Vi hade en scanner som gick via dem och fick ändra under hösten.

Problem att skicka epost

av danielb987 @, torsdag, januari 25, 2018, 16:17 (25 dagar sedan) @ Anders Sandgren

Jag har noterat att forumet klarar skicka ut epost när någon har svarat på en tråd. Så epost från "systemet" når fram men inte epost från användarna.

En gissning är att forumet använder användarens egen epostadress som avsändare när en användare skickar ett meddelande till en annan användare. Men att webbhotellet kräver att avsändarens epostadress är kopplat till webbsidans domännamn.

Att det dröjer att fixa problemet beror på att jag är upptagen med annat för tillfället.

Med vänlig hälsning
Daniel

Problem att skicka epost

av ztenlund ⌂ @, fredag, februari 09, 2018, 14:45 (10 dagar sedan) @ danielb987

Jag har noterat att forumet klarar skicka ut epost när någon har svarat på en tråd. Så epost från "systemet" når fram men inte epost från användarna.

En gissning är att forumet använder användarens egen epostadress som avsändare när en användare skickar ett meddelande till en annan användare. Men att webbhotellet kräver att avsändarens epostadress är kopplat till webbsidans domännamn.

Att det dröjer att fixa problemet beror på att jag är upptagen med annat för tillfället.

Med vänlig hälsning
Daniel

Ja, ens egen e-post fördefinieras ju. Jag prövade nyss på mig själv och när jag lät min egen adress stå kvar så fungerade det inte. Däremot kom meddelandet fram när jag bytte till tc-adressen i från-fältet. Problemet är förstås att gör man så går det inte att svara till rätt person, utan då hamnar ju svaren hos tc istället.

Problem att skicka epost

av danielb987 @, fredag, februari 09, 2018, 14:54 (10 dagar sedan) @ ztenlund

Jag har noterat att forumet klarar skicka ut epost när någon har svarat på en tråd. Så epost från "systemet" når fram men inte epost från användarna.

En gissning är att forumet använder användarens egen epostadress som avsändare när en användare skickar ett meddelande till en annan användare. Men att webbhotellet kräver att avsändarens epostadress är kopplat till webbsidans domännamn.

Att det dröjer att fixa problemet beror på att jag är upptagen med annat för tillfället.

Med vänlig hälsning
Daniel


Ja, ens egen e-post fördefinieras ju. Jag prövade nyss på mig själv och när jag lät min egen adress stå kvar så fungerade det inte. Däremot kom meddelandet fram när jag bytte till tc-adressen i från-fältet. Problemet är förstås att gör man så går det inte att svara till rätt person, utan då hamnar ju svaren hos tc istället.

Epost har alternativet "Reply to" vilket innebär att man har en epostadress som avsändare och en annan som eventuellt svar skickas till. Det kanske kan funka, men kräver i så fall ändring av forumets programvara. Men innan jag föreslår en sådan ändring till utvecklarna bakom forumet måste jag kolla att det verkligen löser problemet. Och för närvarande är jag tyvärr upptagen med annat.

Men stort tack för att du testade detta.

Med vänlig hälsning
Daniel

Problem att skicka epost - adressen till tc?

av Arne, Kungsholmen 王の島, lördag, februari 10, 2018, 12:21 (9 dagar sedan) @ ztenlund

Jag har noterat att forumet klarar skicka ut epost när någon har svarat på en tråd. Så epost från "systemet" når fram men inte epost från användarna.

En gissning är att forumet använder användarens egen epostadress som avsändare när en användare skickar ett meddelande till en annan användare. Men att webbhotellet kräver att avsändarens epostadress är kopplat till webbsidans domännamn.

Att det dröjer att fixa problemet beror på att jag är upptagen med annat för tillfället.

Med vänlig hälsning
Daniel


Ja, ens egen e-post fördefinieras ju. Jag prövade nyss på mig själv och när jag lät min egen adress stå kvar så fungerade det inte. Däremot kom meddelandet fram när jag bytte till tc-adressen i från-fältet. Problemet är förstås att gör man så går det inte att svara till rätt person, utan då hamnar ju svaren hos tc istället.

Vad är en tc-adress för någon slags adress? :-)

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"

Problem att skicka epost - adressen till tc?

av danielb987 @, lördag, februari 10, 2018, 12:28 (9 dagar sedan) @ Arne

Vad är en tc-adress för någon slags adress? :-)

tc = Trafikchefen. Forumets grundare och administratör Rolf Sten, ordf. för Järnvägsmusei vänner.

Med vänlig hälsning
Daniel

RSS-feed av trådar
powered by my little forum