TGOJ X21 i Hälleforsnäs 1971 (Järnväg allmänt)

av Gunnar D @, söndag, december 02, 2018, 17:47 (228 dagar sedan)

[image]

En X21 gör uppehåll i Hälleforsnäs 3 sep 1971.

Mvh Gunnar

TGOJ X21 i Hälleforsnäs 1971

av Christer Fredriksson @, söndag, december 02, 2018, 18:15 (228 dagar sedan) @ Gunnar D

Det var tider det med min farbror Gunnar som Stf!

Skall sent glömma ett besök hos honom när man växlade med lokalgodståget inne på stationen och infartssignalen från Eskilstuna visade Stopp. Helt plötsligt inkommer SJ snälltåget från Sala/Eskilstuna mot Katrineholm/Norrköping och stannar vid plattformen mitt framför stationshuset där min farbror Gunnar och jag stod. Föraren drog hastigt ned sidofönstret och skrek argt " Varför i helvete var det stopp o infarten! ". Min farbror svarade lugnt att han skall köra efter signalerna och inte som det brukar vara! Naturligtvis blev det rapport efter anmälan från CTC-centralen i Skogstorp och föraren fick förklara sig skriftligt samt inför SJ säkerhetsansvariga. CTC-centralen hade ju allt skriftligt på papper att föraren hade kört mot Stopp och in på stationen via de skrivare som var kopplade med varje signal. Man kunde ju avläsa exakt när han passerade signalen i Stopp!

TGOJ X21 i Hälleforsnäs 1971

av Gunnar Olson @, söndag, december 02, 2018, 19:24 (228 dagar sedan) @ Christer Fredriksson

Det var tider det med min farbror Gunnar som Stf!

…..

Föraren drog hastigt ned sidofönstret och skrek argt " Varför i helvete var det stopp o infarten! ". Min farbror svarade lugnt att han skall köra efter signalerna och inte som det brukar vara! Naturligtvis blev det rapport efter anmälan från CTC-centralen i Skogstorp och föraren fick förklara sig skriftligt samt inför SJ säkerhetsansvariga.
.......

Varför frågade föraren din farbror om varför det var stopp? Var stationen lokalbevakad eller var föraren ute och reste på ytterligare ett sätt?

TGOJ X21 i Hälleforsnäs 1971

av Alex @, tisdag, december 04, 2018, 11:06 (226 dagar sedan) @ Gunnar D

Som nybliven SJK medlem 2692 år 1971 ägnade jag mig mycket åt att utforska SJ med pappas fribiljetter. Med utgångspunkt från Huddinge gjorde jag en relativt lätt resa i grannskapet som blev Huddinge-Södertälje Södra-Strängnäs-Eskilstuna-Oxelösund och hem igen.

Den X21 jag reste med mellan Eskilstuna och Flen fick någon form av motorproblem just i Hälleforsnäs och vi blev nog stående där i en halvtimme.

Jag tog sedan mod till mig och skrev mitt första inlägg i Tåg-Nytt som var den tidens Postvagnen och det gick väl till så att jag skrev ett sirligt brev med en kort beskrivning av den relativt odramatiska händelsen. Någon månad senare kunde jag sedan läsa mina egna ord i en liten notis under Tåg-Nytt vilket förstås gjorde mig mäkta stolt.

Mvh/Alex

RSS-feed av trådar
powered by my little forum