Arbetshelgen i Hesselby (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Ante Svensson, Sunday, April 20, 2008, 22:55 (5821 dagar sedan)

Vårens arbetshelg är till ända. Det blev ett lyckat arrangemang med ett femtontal aktiva som deltog helt eller delvis. Ett antal arbeten har genomförts:

SlRJ 3 Dalhem: Reparation och grundmålning av sidotankar, vattenrör. Rörelsen har rengjorts och domen och hytten har rostknackats. Dessutom förbereddes gjutningen av eldstadsvalvet som ska ske i veckan.

Z4p 320: Lokomotorn rullade för första gången på åtta-nio år. De fåtal detaljer som felat håller på att åtgärdas och lokomotorn får en grundlig översyn.

SlRJ F 7 har fått draginrättningen justerad och återmonterad.

Växel på spår 1 har fått samtliga slipers utbytta och växeln byggdes upp till stor del i helgen. Smärre arbeten åretstår.

Signalarna jobbar med spårledningen vid Eken inför att automatiken ska kopplas in i sommar.

Materiel till ön. Från fastlandet anlände gänget från Örebrouppdraget med firmabilen fullastad med signalprylar från ÖSlJ och med lysrörsarmaturer till Vagnhall 2. Det är 27 nya lysrörsarmaturer som vi fått från en fastighet som ombyggts. Dessutom har vi i helgen haft folk i Vadstena som hämtat annan signalmatereriel.

Lördag kväll spenderades med god middag och musikalisk underhållning av Tony och Ucca. Staffan stod för maten, det var mycket gott. Vi passade på att inviga vårt nya klubbrum som genom Tonys försorg blev uppsnyggat under den gångna veckan. Bland annat tittade vi på ett bildspel på cirka tusen bilder från projektet Etapp I. Minnena från leran i Tule kom tillbaka som ett brev på posten.

Kontentan är att vi haft en produktiv helg med Järngänget, en del nya ansikten och även ett par gamla som återkommit in i verksamheten. Tack till alla som medverkade! Bilder lär komma när webmaster hunnit uppdatera.

Ante

[link=http://www.gotlandstaget.se]GHJ:s hemsida[/link]