Deprecated: Function strftime() is deprecated in /customers/c/d/b/jvmv2.se/httpd.www/gamlaforum/inlagg.php on line 51 Gamla Järnvägshistoriskt Forum - Re: Järnväg i Korsån

<< Till Järnvägsmusei Vänner

Gamla Järnvägshistoriskt Forum

Till (nya) Järnvägshistoriskt Forum >>

Åter till forumets huvudsida
Observera att detta forum är stängt för nya inlägg

Re: Järnväg i Korsån

av John Thoweman torsdagen den 7 juni 2007 Klas Blomberg: Re: Järnväg i Korsån
Skribentens e-postadress

>>Vid Korså bruk i Dalarna (Falu kommun) har det funnits en kort isolerad järnväg från bruket till sjön Hyn, i vars andra ände Korså station på GDJ låg. Är det någon som vet vad denna lilla bana hade för spårvidd och lite om hur den användes?
>Jag ska åka upp till Dalarna på semester, och hoppas kunna tillbringa någon dag / några dagar på Bergslagets arkiv (om det nu finns i Falun....?).
>Om det verkligen finns där, och om jag verkligen kommer dit, och om jag hittar något intressant och så vidare... så finns det anledning att återkomma i frågan!
>Om man vore några stycken skulle det inte vara omöjligt att knåpa ihop en liten skrift om banan zwinkerSåvitt jag har förstått så har Stora:s arkiv fått ny huvudman - Dalarnas museum. Men jag har inte kollat upp det. Tidigare låg det i alla fall ute vid "Tallen", strax utanför Falun längs vägen mot Borlänge (efter att ännu tidigare ha flyttats från div. äldre byggnader i centrala Falun).


Hela tråden: