<< Till Järnvägsmusei Vänner

Gamla Järnvägshistoriskt Forum

Till (nya) Järnvägshistoriskt Forum >>

Åter till forumets huvudsida
Observera att detta forum är stängt för nya inlägg

Trots allt krav på certifiering av verkstäder från 2013

av Ami fredagen den 21 december 2007

Jag börjar med att be om ursäkt för att jag troligen stör julfriden för er nu...Som ni tidigare fått information om fick jag uppgift om att certifieringen av verkstäder skulle bli frivillig. Detta var uppgifter som kom direkt från ERA-sekretariatet och på den direkta frågan: -Så då blir det inget krav från 2013? Fick jag svaret: -Nej.Idag kom nyhetsbrevet från Järnvägsstyrelsen och jag satte kaffet i halsen när jag läste meningen: "Först 2013 beräknas reglerna vara bindande." under rubriken som handlar om certifiering av underhållsverkstäder.Jag kastade mig på telefonen och ringde upp JvS och frågade om detta innebär att certifieringen av verkstäder blir obligatorisk 2013 och svaret på den frågan var ja!Jag ifrågasatte naturligtvis varför jag fått andra uppgifter på mötet och svaret på det var att ibland blir det fel och att de beklagar detta.Så vad innebär detta nu då?
Jo, som det ser ut just nu måste vi alltså använda certifierade verkstäder från 2013 om vi vill köra på Banverkets järnvägsnät.Hur vi ska lösa detta är nästa fråga.
Enligt min egen, privata uppfattning bör vi slå på trumman och kalla in trupperna. Vi bör föra upp frågan i FedecRail, vilket redan är gjort men med info om att det inte blir något krav. Vi bör även lobba hårt mot riksdag och regering samt våra svenska myndigheter men naturligtvis även inom EU och alla andra vi kan komma på. Just nu är jag fortfarande lite upprör över detta så jag kan inte komma på vilka vi bör "hoppa på" men det kommer... Än vet vi inte hur kraven kring certifieringen ser ut så vi kan inte bilda oss en uppfattning kring arbetet som krävs för att certifiera oss. Det vi troligen kan utgå ifrån är att kraven är anpassade efter kommersiella verkstäder.Jag hoppas att jag inte förstört allt för mycket julfrid för er nu och att ni ändå får en riktigt god jul!

JvS nyhetsbrev finns här!


Hela tråden:

 


Trots allt krav på certifiering av verkstäder från 2013 - Ami 2007-12-21 13:39
      Re: Trots allt krav på certifiering av verkstäder från 2013 - Claes Thure Moberg 2007-12-21 14:45
        Re: Trots allt krav på certifiering av verkstäder från 2013 - Harald Nordius 2007-12-21 15:13


Texten är hämtad från http://f27.parsimony.net/forum67958/messages/34937.htm

33542 inlägg i in 7524 trådar, 1939 skribenter
Nätplatsen »Gamla Järnvägshistoriskt Forum« har bearbetats av Bra kulturmiljö för Järnvägsmusei Vänner