Deprecated: Function strftime() is deprecated in /customers/c/d/b/jvmv2.se/httpd.www/gamlaforum/inlagg.php on line 51 Gamla Järnvägshistoriskt Forum - Re: Krocktest av ånglok

<< Till Järnvägsmusei Vänner

Gamla Järnvägshistoriskt Forum

Till (nya) Järnvägshistoriskt Forum >>

Åter till forumets huvudsida
Observera att detta forum är stängt för nya inlägg

Re: Krocktest av ånglok

av J. O. Andersson tisdagen den 25 december 2007 Svante Andersson: Re: Krocktest av ånglok

>>Krocktest av bilar har man hört talas om, men det här???
>Många gamla "American"-lok, 4-4-0, i USA slutade sina dagar på detta sätt under uppvisningar för den sensationslystna allmänheten.
>Den största överdriften i den här filmen finns i den inledandre texten... Kollisionen skulle ske i 90 mph! Då hoppar inte föraren av loket och springer ut från spåret!Nåja, om kollisionen skulle ske i 90 mph så behövere vardera loket bara röra sig i 45 mph vid kollisionsögonblicket. Nu ser i och för sig inte det lok som kommer från höger ut att gå lika snabbt, men det som kameran följer kan ju gå fortare än 45 kanske... Föraren hoppar som synes långt innan kollisionen, titta på rörelsen på loket så ser du att det accelererat betydligt efter att föraren hoppar.De som vill se filmen i bättre kvalitet rekomenderas ett besök på Internet Archive istället, filmen som klippet kommer ur ingår i samlingen Prelinger Archives som även innehåller ett större antal tågfilmer och andra intressanta filmer. Som synes finns filmerna upplagda i flera olika format där det bästa har ungefär samma kvalitet som DVD. Sök exempelvis på "train" i Prelinger Archives så är julledigheten räddad!


Hela tråden: