Deprecated: Function strftime() is deprecated in /customers/c/d/b/jvmv2.se/httpd.www/gamlaforum/inlagg.php on line 51 Gamla Järnvägshistoriskt Forum - Re: Kallelsen helt enligt stadgar!! Tveksamt... Tilllägg!

<< Till Järnvägsmusei Vänner

Gamla Järnvägshistoriskt Forum

Till (nya) Järnvägshistoriskt Forum >>

Åter till forumets huvudsida
Observera att detta forum är stängt för nya inlägg

Re: Kallelsen helt enligt stadgar!! Tveksamt... Tilllägg!

av P-Å Lampemo fredagen den 28 december 2007 P-Å Lampemo: Re: Kallelsen helt enligt stadgar!! Tveksamt...
Skribentens e-postadress

>>>>Nu är det kallat till en extra stämma
>>>Jag har en liten undran kring detta extra årsmöte...
>>>Är det inte så att FVJ styrelse ska på anmodan av minst 25 st medlemmar kalla till extra föreningsstämma? Enligt vad jag kan se av paragraf 8 i FVJ stadgar så är det väl styrelsen som skyldig att kalla till stämma när man blir anmodade av minst 25 st medlemmar och ingen annan? Eller kan vem som helst kalla till extra årsmöte inom FVJ?
>>>Mvh P-Å Lampemo
>>Enlig § 8 Kan styrelsen eller valberedningen kalla till extra stämma om så anses påkallat. Om mer än 25 medlemmar gör påkallar en extrastämma hos styrelsen så skall en sådan hållas. Det står ingenstans om vem som skall skicka kallelsen. Brukligt är dock den eller de som utlyser stämman. Så kallelsen är helt enligt stadgarna.
>>Mats Dahlström
>Det är tveksamt om denna kallelse är korrekt. Om man läser FVJ stadgar under paragraf 8 så står
>det...
>" Extra föreningsstämma sammankallas när styrelse eller revisorer så finner det erfoderligt eller när minst 25 st medlemmar gör skriftlig framställning härom."
>Det står inget om att valberedningen har denna möjlighet i FVJ stadgar angående ett extra årsmöte!
>Det känns som man till varje pris försöker att påskynda ett extra årsmöte. Jag har svårt att se varför?
>Eller finns det någon orsak som jag inte känner till?
>Det är inom några månader (mars, april) ett ordinarie årsmöte inom FVJ. Så varför inte vänta? Missnöjet hos ett flertal medlemmar kvarstår väl? Ingen vinner på den turbulens som nu vissa försöker piska upp inom FVJ. Jag förstår delar av missnöjet bland FVJ medlemmar, men rätt ska vara rätt. Min personliga uppfattning är att det är tveksamt om kallelsen till extra stämma är korrekt. Eller har jag fel?
>Vill en majoritet av medlemmarna ha en ny styrelse så finns alltid möjligheten på nästa årsmöte 2008 vid Föreningen Veteranjärnvägen.
>Mvh Per-Åke LampemoIbland skriver man väl fort... Jag glömde en viktigt del i paragraf 8.I paragraf 8 står det " Extra föreningsstämma sammankallas när styrelsen och revisorer så finner det erfoderligt eller när minst 25 st medlemmar gör en skriftlig framställan TILL STYRELSEN härom."


Hela tråden: