Deprecated: Function strftime() is deprecated in /customers/c/d/b/jvmv2.se/httpd.www/gamlaforum/inlagg.php on line 51 Gamla Järnvägshistoriskt Forum - Re: Kallelsen helt enligt stadgar!!

<< Till Järnvägsmusei Vänner

Gamla Järnvägshistoriskt Forum

Till (nya) Järnvägshistoriskt Forum >>

Åter till forumets huvudsida
Observera att detta forum är stängt för nya inlägg

Re: Kallelsen helt enligt stadgar!!

av Anders Ö/NJM fredagen den 28 december 2007 Harald Nordius: Re: Kallelsen helt enligt stadgar!!

>>Sen undrar jag om det är rätt att avsätta hela styrelsen? Man har ju i stadgarna att ledamöterna ska vara valda växelvis i 2 års perioder, detta kullkastas ju i så fall.
>Det går att lösa. På nästa ordinarie stämma förrättar man nyval efter de ledamöter som stod i tur att avgå, d.v.s. de nya ledamöterna väljs på två år. Efter de avsatta ledamöter som inte stod i tur att avgå förrättar man fyllnadsval på ett år.Jo efter samma princip som när man en gång började med växelvisa ledamötsval.
Men om man kan avsäta hela styrelsen på ett bräde så försvinner ju en stor del av tanken bakom 2års perioderna. Visserligen riskerar men kontiniuteten med ett års val men den största baktanken är väl för att skydda föreningen mot just kupper?
För att kunna avsäta hela styrelsen borde det ju finnas något påtagligt fel den har begått (nu tycker ju en del så i detta fallet). Tex något revisorerna funnit, inte bara att styrelsen är oense med en ledamot, det ärendet ska ju ändå dras på kommande stämman (om inte medlemmen är nöjd med att bli utesluten)..
Då finns alltså inget skydd mot kupper?


Hela tråden: