Deprecated: Function strftime() is deprecated in /customers/c/d/b/jvmv2.se/httpd.www/gamlaforum/inlagg.php on line 51 Gamla Järnvägshistoriskt Forum - Re: Gamla tkl-stämplar m.m. från Eksjö - RABATT!

<< Till Järnvägsmusei Vänner

Gamla Järnvägshistoriskt Forum

Till (nya) Järnvägshistoriskt Forum >>

Åter till forumets huvudsida
Observera att detta forum är stängt för nya inlägg

Re: Gamla tkl-stämplar m.m. från Eksjö - RABATT!

av Kurt Möller lördagen den 29 december 2007 Sääf: Re: Gamla tklstämplar m.m. från Eksjö

>>I samband med ställverksbytet i Eksjö och utflyttningen av tågx från stationshuset fick Föreningen Smalspåret möjlighet att ta hand om en del signalmateriel och även diverse dokument och prylar från stationshuset.
>>Som "gammal" tamboks-instruktions-redaktör väckte några stämplar mitt intresse, enär de inte är av den standardtyp som funnits i princip sedan 1959 års säo.
>>Väl medveten om att det förekommit lokala stämplar (t.ex. just Nässjö-området var bra på sånt) som "fri in- och utfart på spår 1 i Oh", "fri- in och utfart i Åa" och dito återkallas [snabbt ihågkomna exempel] så funderar jag på om inte ett par av de från Ek kan härröra från tiden *före* 1959, t.ex. en hinderstämpel av jätteformat.
>>Nedan visas en inscanning av div stämpelavtryck. B-fordons-stämpeln tillhör dock 59 års säo.Trevligt att ngn intresserar sej för tocke här...Har PSj eller nån annan möjligtvis en lite gammaldags gummistämpel m texten RABATT att avvara? Helst av allt med ett sådär 8 x 15 eller 10 x 20 mm stort avtryck. (Vi låter vissa utländska åk-korthavare på Ö Sl J åka ToR för halvt pris o behöver en stämpel att klämma på Edmondsonbiljett "Halv ToR 3. kl.", som dessa (vuxna) får lösa i luckan - så slipper knrps be om att få se deras kort oxå...) Kan betalas enligt önskemål, i pengar eller annorledes.


Hela tråden: