Flytt från Katrineholm? (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Lasse Nelson @, Wednesday, August 06, 2008, 06:54 (5736 dagar sedan) @ Anders Ö/NJM

Nja nu har väl SÅS inte bara suttit och väntat på att någon skulle starta upp en verksamhet i lokstallet som vi kunde haka på. På det andra av mötena vi hade med bl.a Jan Larsson och representanter från BV m.fl, så beslutades det att en arkivutredning skulle göras beträffande om vad som kunde finnas i backen kring stallet. K kommun ville försäkra sig i ett tidigt skede om att man inte skulle bli sittande med ett stort och dyrt saneringsarbete, om man förvärvade stallet. Utredningen beräknades att kunna ta uppemot 2 år att genomföra.
SÅS ombads att tills denna utredning var klar, utveckla en idé och handlingsplan kring stallets brukande, vilket vi gjort. Jag hade regelbundna kontakter med BV och Jan Larsson, men så blev det en hel del "omflyttningar" i kommunens ledning och det här föll mellan stolarna under en tid. Svaret var dock fortfarande att SÅS skulle invänta svar på utredningen, vilket vi snällt har suttit och gjort tills det plötsligt kom upp nya aktörer som lika plötsligt flyttade in i stallet genom att ta sig ett steg över våra kontakter på BV.
SÅS har ända sedan den första kontakten i augusti 2001 (!), hållit en "låg profil" och gett K kommunstyrelse tid att fundera igenom vårt förslag samt inväntat ett besked, precis som vi blev ombedda.

SÅS är, de facto, rätt så kända för att aldrig "klampa in" och bara "roffa åt sig" utan har i alla år snällt suttit och väntat på svar på våra frågor, eller är någon av en annan uppfattning? ;-)


Hela tråden: