Ingen flytt från Katrineholm! Fingerade anonyma namn! (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Richard Loe, Friday, August 08, 2008, 20:51 (5738 dagar sedan) @ Anders Ö/NJM

Men vänta lite nu. Allt Roine gjorde var att (två gånger) ge dom uppgifter han hade hört och fråga vad som skulle hända. Han fick (och tackade för) svar från Carl-Erik.

När man sedan läser andra inlägg i debatten så inser man (som utomstående) att det har varit något av en brokig och till viss del otydlig utveckling av situationen i Katrineholm, men att saker håller på att ordna sig. Mellan raderna i vissa individers inlägg så kan man ana en del personliga motsättningar, men det har mycket lite att göra med själva frågan som ställdes i början.

Att citera en uppgift som man hört och sedan ställa en eller fler frågor i syfte att försöka få uppgiften bekräftat eller dementerat är inte förtal. Det handlar heller inte om att sprida rykten eller osanningar.

Vad hade hänt om Roine ställt frågan i ett inlägg till tidningen? Hur hade man då reagerat? Hade man verkligen anklagat honom för förtal, och försökt ringa honom för att (olagligt) pressa fram information om den ursprungliga uppgiftslämnaren?


Hela tråden: