Bortkastad möda (Forumet)

av Anders Eriksson, Thursday, January 24, 2008, 18:50 (5909 dagar sedan) @ WS

Kan förstå er irritation och besvikelse över att ett mödosamt författat inlägg helt plötsligt är spårlöst borta.
Till försvar för forumet (som jag inte har någon del eller ansvar i) kan jag säga att det ni råkat ut för inte har med just dessa sidor att göra.
För att skriva ett inlägg måste man ju vara inloggad vilket betyder att servern är med på att man finns därute för tillfället, kallas för en session på vårt nördspråk. Varje gång man byter sida, söker eller liknande ger man ifrån sig ett livstecken till servern som då ser att man fortfarande finns kvar där ute.
Att hålla reda på dig och din inloggning kostar lite minne för servern som den måste hushålla med. Får den inget livstecken ifrån dig på ett tag antar den att du stängt ned och väljer därför att glömma bort dig så att minnet kan användas till en annan användare. Servern får ju aldrig något meddelande som talar om att du stängde webb-läsaren och började göra något annat eller lämnade datorn helt och hållet. Hur lång tid den väntar är något man ställer in på servern och det är en svår balansgång mellan att inte glömma bort folk för snabbt och att komma ihåg dem för länge vilket i slutänden kan göra att det blir svårare att komma in på sidorna.
Det bästa är som sades ovan att skriva sin text separat och sedan klistra in den i formuläret, då har man den kvar om något skulle hända. Eller om man skriver direkt att i alla fall markera hela texten och kopiera den innan man trycker på knappen. Behöver inte vara att det tog lång tid att skriva utan kan ju hända något annat fel också som gör att allt försvinner.

/Anders


Hela tråden: