Aktuell besökarenkät från JTJ - bravo! (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Micke Carlsson., Wednesday, August 13, 2008, 23:13 (5729 dagar sedan) @ Kurt Möller

Att svararna inte efterlyser spec. mycket "mera att göra" intill järnvägen är = högsta tänkbara betyg, det hoppas jag ni förstår. Vad kul!!

Eller: Hur många resenärer har inte kommit till Jädraås alls (och därmed inte besvarat enkäten) därför att utbudet är för knapert? Frågan är därmed meningslös i en enkät, utom kanske i relation till [i]vem[/i] som vill ha mer (de 14%), är det förstagångsbesökare eller återvändare?

Enkäten som framtida mätinstrument för att stämma av nya marknadsgrepp är användbar.

Enkäten som ett snapshot av dagens aktiviteter och som tecken på om man "gör rätt" är rent papperskorgsmaterial, om än tillfälligt stärkande för den konservativt lagda självkänslan. Vi kör tåget => några tycker om att åka med => allt är bra (?)

Enkäten som rådgivande för framtida utvecklingsåtgärder är delvis användbar. Annonsera i Dalarna, testa om 14% kan fås att sjunka med t ex de åtgärder KM föreslår (verkstad, Major, korvgubbe) = järnvägens egna dragkraft kan fortfarande utvecklas, försök få förstagångsbesökarna att öka för att den vägen öka basen för rekrytering av återvändare, etc.


Tre heta frågor som [i]verkligen[/i] ger kött på benen:

1. Tänker du komma tillbaka?

2. Varför?

3. Om nej på fråga 1, vad kan ändras för att svaret ska bli "ja"?


Hela tråden: