Samlingsportalen - för tidigt sjösatt??? (Fotografier/bildfrågor)

av Stig Lundin, Wednesday, November 14, 2012, 01:57 (4173 dagar sedan) @ Micke Carlsson

De mest grava felen i bilddatabasen bör rättas med det snaraste. Så vitt jag kan se finns det mängder med trevliga bilder kantade med uppenbart felaktig information. På den aktuella WAJ-bilden står att den är från bandelen Karlskrona - Emmaboda, vilket förvirrar begreppen än mer. Varför envisas med dessa hemmagjorda bandels- och bolagsbegrepp när det leder till uppenbara felaktigheter?

Tidigare har jag förmodat att ångloket SRJ 24 skrotades strax efter SJK-resan hösten 1962, men i bilddatabasen finns flera bilder av loket från en filminspelning i Knutby i mars 1963. Där har man även satt upp infartsemaforen från Rimbo igen.

Det enklaste sättet att rätta bilddatabasen bör vara att utnyttja bildtextfältet och skriva in en någorlunda bra och detaljerad beskrivning där. Hur många tecken rymmer bildtextfältet? Järnvägshistoriskt Forum kan vara ett bra media för att få fram fakta om lite svårare bilder. Här finns en stor och kunnig läsekrets som säkert kan tillföra mycket. Tänk vad trevligt att få resonera om en eller några bilder i taget. Vinterkvällarna är räddade!


Hela tråden: