Division Engelbrechts väg Del 2 (Järnväg allmänt)

av BD, Tuesday, January 22, 2013, 21:33 (4106 dagar sedan) @ BD

Längden på bidrag är begränsad till 6000 tecken, därav uppdelningen

9.
Här berörda transitotransporter från Charlottenberg, inklusive erforderlig tomtågsdragning å statens järnvägars egna linjer taxeras sålunda:
a/För resande i II klass utgår en avgift om Â…Â…Â…Â…Â…. för resande i III klass eller i godsvagn inredd för manskapstransport utgår en avgift om Â…Â…Â….
I transitotågen ingående godsvagnar taxeras sålunda:
Tomtågsdragning å privatbanor, betingad av att vagnar till en början skola lämnas jämväl i Kornsjö, debiteras enligt samma avgifter som SJ har att erlägga till vederbörande järnvägar.
Ersättning för förplägnad, särskilda vattengivningsanordningar, latriner etc debiteras enligt samma avgifter som SJ har att erlägga till vederbörande entreprenör resp till självkostnadspris med tillägg i förekommande fall av erforderligt omkostnadsandel. Genom truppens förvållande åstadkomna skador å vagninredningen debiteras enligt upprättade besiktningsprotokoll. Samtliga kostnader föras i avräkning via clearing enligt samma grunder som för övriga Wehrmachttransporter.
10.
Till grund för debitering av fraktavgifter etc lägges en av vederbörande Transportführer undertecknad biljett. Blankett till sådan biljett erhålles då transporten passerar Charlottenberg. Biljetten utfärdas i två exemplar, varav det ena behålles i Charlottenberg och det andra avlämnas i Haparanda efter slutförd transport över svenskt område. Exempel å biljett bifogas.
Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…..
Antagligen avser ovanstående den s k Engelbrechtdivisionen som transiterades igenom Sverige.


Hela tråden: