Rälsbusstransport Faringe-Hammarby. ISPXYZ (Fordon: motorvagnar / dressiner)

av Anders Sandgren, Friday, September 12, 2008, 11:10 (5677 dagar sedan) @ Leif B

Tyvärr införs wn massa säkerhetsregler aom försvårar för 'oss hederliga medborgare' och dessvärre inte hindrar terrorister nämnvärt. Vill de ta sig in så fixar de det.
En del hänger också samman med hetsjakten på det idiotsäkra samhället där myndigheterna har orndat en helt säker tillvaro för medborgarna. Alla platser med någon form av risk skall vara skyddad och alla regler utgår från att medborgaren är en omdömeslös idiot. Eftersom T-banan inte har säkerhetvägg mot spåren (finns på en del platser och har diskuterats i Stockholm) så kan man fortfarande ramla/hoppa ner på spåren vilket utnyttjas av ca 1/vecka (åtm var det ca 50/år för 15-20 år sedan, har inte någon aktuell sådan).
Fram till 70/80-talet var SJ's områden inkl lokstationer mm tämligen öppna anläggningar där man som tågintresserad yngling kunde botanisera även om det var skyltat däremot. Numera är det inhägnade områden. Det beror inte bara på säkerhetregler (både risker för den ansvarige och den 'obehörige') utan även på att fingrarna hos somliga verkar ha blivit längre.

Det finns väl även någon regel som förbjuder att man plockar saker på ÅV-stationer och skrotar. Det som är lämnat för återvinning skall smältas/brännas och får inte återställas till det skick det var. Vem behöver en 60-tals-TV eller äldre radio när det finns moderna platt-TV och mp3-sperlare en masse i handeln?

Anders S


Hela tråden: