Re: Gamla tkl-stämplar m.m. från Eksjö - RABATT! (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Kurt Möller, lördag, december 29, 2007, 16:12 (4859 dagar sedan)

Inlägg av: Kurt Möller 29. Dec 2007 16:07:23:

Som svar på: Re: Gamla tklstämplar m.m. från Eksjö inlägg av: Sääf 29. Dec 2007 07:34:54 - (gamla forumet)

>>I samband med ställverksbytet i Eksjö och utflyttningen av tågx från stationshuset fick Föreningen Smalspåret möjlighet att ta hand om en del signalmateriel och även diverse dokument och prylar från stationshuset.
[quote][quote]Som "gammal" tamboks-instruktions-redaktör väckte några stämplar mitt intresse, enär de inte är av den standardtyp som funnits i princip sedan 1959 års säo.
Väl medveten om att det förekommit lokala stämplar (t.ex. just Nässjö-området var bra på sånt) som "fri in- och utfart på spår 1 i Oh", "fri- in och utfart i Åa" och dito återkallas [snabbt ihågkomna exempel] så funderar jag på om inte ett par av de från Ek kan härröra från tiden *före* 1959, t.ex. en hinderstämpel av jätteformat.
Nedan visas en inscanning av div stämpelavtryck. B-fordons-stämpeln tillhör dock 59 års säo.
[/quote][/quote]

Trevligt att ngn intresserar sej för tocke här...

Har PSj eller nån annan möjligtvis en lite gammaldags gummistämpel m texten RABATT att avvara? Helst av allt med ett sådär 8 x 15 eller 10 x 20 mm stort avtryck. (Vi låter vissa utländska åk-korthavare på Ö Sl J åka ToR för halvt pris o behöver en stämpel att klämma på Edmondsonbiljett "Halv ToR 3. kl.", som dessa (vuxna) får lösa i luckan - så slipper knrps be om att få se deras kort oxå...) Kan betalas enligt önskemål, i pengar eller annorledes.


Hela tråden:

 

powered by my little forum