Varför fortfarande sommartid på forumet? - normaltiden!? (Forumet)

av Arne, Kungsholmen 王の島, Friday, November 15, 2013, 14:15 (3482 dagar sedan) @ Arne

Av en händelse såg jag nyss att klockan går en timme för snabbt här i forumet; inläggen tidstämplas alltså fel vid postningen. Varför har inte sommartiden bytts tillbaka till vintertid och klockan ställts tillbaka en timme?

undrar vän av ordning ;-)


Jag vet inte, men frågan är kanske inte så enkel som det verkar. Forum kan ju användas av användare i många länder som därmed har olika sommartid. Det här forumet har ju mestadels svenska användare, men många andra forum har användare över hela världen. Hur löser man då sommartid/vintertid rent praktiskt?

Jag är webbmaster på ett annat forum och där kan varje användare själv ange om det är sommartid eller vintertid för tillfället.

För användare som är inloggade så finns det även på det här forumet en inställning för sommartid/vintertid. Klicka på användarnamnet uppe till höger, så får du upp ett formulär med profilinställningar. Längst ner har du en ruta "Tidsskillnad" där du kan skriva in t ex "-1" för att få vintertid. Notera att under denna ruta, på raden "Nuvarande tid på Järnvägshistoriskt Forum", så redovisas forumets nuvarande tid, oberoende av vad du har skrivit in. Men inställningen funkar.

Med vänlig hälsning
Daniel


Jovisst, men det är ju tidsvärdet som står på raden Nuvarande tid på Järnvägshistoriskt Forum: 2013-11-15, 14:50 (aktuellt värde på forumet just nu; alltså en timme för mycket) som är det intressanta! Och det måste väl vara så att webmaster (?) kan ställa om till 'normaltid' om nu inte forumets programvara kan sköta det här automatiskt! :-)

Jag tycker det är konstigt om jag själv ska behöva ställa om till sommartid och tillbaka till vintertid (normaltid). Att jag kan markera t.ex. +1 timme vid övergång till sommartid från vintertid är en funktion som jag kan förstå. Men att grundtiden då måste vara normaltiden (vintertiden) för att inte förvirra någon forumskribent! :-)

PS. Men det verkar vara ännu mer underligt med forumets klocka. Upptill i inlägget står för min föregående postning att den är gjord 14:50 men i rubrikraden i listan under mitt öppnade inlägg står istället 12:50. Alltså en timme fel åt andra hållet från normaltiden. Mysko eftersom den tiden 12:50 bara står i inläggslistan under mitt öppnade inlägg och inte i tråden när inget inlägg är öppnat! !

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"


Hela tråden: