Varför fortfarande sommartid på forumet? - normaltiden!? (Forumet)

av Arne, Kungsholmen 王の島, Friday, November 15, 2013, 22:06 (3492 dagar sedan) @ Ted S

Det måste rimligen finnas någon anledning till att man talar om 'normaltid' i tidssammanhang! Och då torde defaultinställningen också vara just denna 'normaltid' för klockan i ett forum. Svårare än så är det inte och det var därför jag skrev som jag skrev tidigare i tråden. Och jag antar att den forumansvarige ställer om sina egna klockor två gånger per år varför det knappast är något avsevärt merarbete att uppdatera forumklockan också! :-)


Det är inte min mening att förstöra fredagskvällen, men den s.k. normaltiden råder endast fem vintermånader, medan det under större delen av året är den vanligaste (normala?) tiden, sommartiden som råder.

Du har förstås en given poäng där! Men likafullt så är sommartiden en anomali eftersom sommartiden utgår från vintertiden justerad +1 timme. Så även om det råkat bli så att sommartiden numer är sju månader av årets tolv (sommartiden var tidigare sex månader till sista söndagen i september) så är det likafullt vintertiden som är den 'normala' tiden här i landet! Och därför också borde vara defaultinställningen för forumets klocka! :-)

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"


Hela tråden: