MDR 131 - underlag till modellbygge sökes (Fordon: motorvagnar / dressiner)

av David Sohlberg ⌂ @, Hallsberg bl.a., söndag, december 01, 2013, 15:33 (2321 dagar sedan) @ lokf

Hoppas att dessa bilder kan var till någon hjälp. Den första dåliga bilden är från 1967 el 1968. Det är min far som kör och jag vet faktiskt inte vem som tagit den, men du får ju ett hum om färgen ändå.

Den undre tog jag i Borlänge mest för att visa hur olika färgerna kan vara på järnvägsfordon vilket gör att man nog kan vara lite vårdslös med färgerna utan att det blir helt fel.

Som jag kommer ihåg det från den tid jag åkte med dessa (början på 60-talet) så var de en form av förarbord hela vägen på bredden. Så var det helsoffor vid andra och tredje dörren. Fram var det två stolar beroende på att huven som täckte motorn delvis gick mellan stolarna. Det var heller inte så vanligt med den gröna randen utan oftast var det den ljusgrå.
B.G. Bodin

Riksgränsbanan 1967-68
[image]

Intressant! Det är alltså en MDR131 med tunn grön rand. Jag har bara sett (i verkligheten och på bild) MDR132 som haft detta. Annars verkar orange med tunn grå linje klart vanligast bland MDR131.

Inredningen ja, förarstolen och biträdesstolen hade löstagbara dynor och under dessa fanns fyrkantiga lådor till förvaring. Tresitsbänkarna innanför andra och tredje dörrparen var löstagbara (frambenen satt nerstuckna ca en decimeter i hål i golvet och de bakre stod lösa på golvet) för att kunna plockas ut om man behövde större lastutrymme.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum