En anekdot om ett vagnsrenoveringsdilemma (Historiskt material)

av nicke, tisdag, september 23, 2008, 22:10 (4745 dagar sedan) @ Micke Carlsson.


Vari består faran?

Vi kanske inte "tänder" på samma saker men när vi gör något tillsammans, t ex driver en förening så hävdar jag att vi måste ha samma mål och vision, sen kan vi förvisso jobba med olika delar av kakan.

Utveckling drivs bäst av att olika viljor och uppfattningar finns, men om de aldrig jämkas samman så är det platt fall.

Det är fel att inte köra åt samma håll. Hur ska man förhålla sig respektfullt till frigående folk som kör parallella, kontraproduktiva race? G-u-b-b-d-a-g-i-s. Kollaps.

Steget till toppstyrning ligger då inte långt bort. Någon tung iofs kunnig och energisk auktoritär styrelsemedlem tycker att si och så ska man göra i VARJE fråga, utan att egentligen lyssna på vad de andra har att säga för han "vet" att han själv har rätt och de andra fel. Då händer det som alltid händer; folk surnar till, tröttnar och låter den personen hållas och inget blir gjort. Åren går och den av gud smorde utvalde sitter till slut på alla tomma styrelsepositioner samtidigt. Med ett omöjligt uppdrag. De fd aktiva sitter hellre hemma än att lyssna på monologer om "sanningar". Åren går... . Nä, när kompromissviljan blåser ut genom fönstret så blir det tomt på station. DÄREMOT så ska alla vara överens när tavlan över föreningens övergripande mål och framtid målas. Men det måste finnas utrymme för kreativa diskussioner.

I annat fall blir det 9 små negerpojkar då ingen passar in i den strama mallen till slut.


Hela tråden:

 

powered by my little forum