En anekdot om ett vagnsrenoveringsdilemma (Historiskt material)

av Anders Ö/NJM, tisdag, september 23, 2008, 23:36 (4814 dagar sedan) @ nicke


Vari består faran?

Vi kanske inte "tänder" på samma saker men när vi gör något tillsammans, t ex driver en förening så hävdar jag att vi måste ha samma mål och vision, sen kan vi förvisso jobba med olika delar av kakan.

Utveckling drivs bäst av att olika viljor och uppfattningar finns, men om de aldrig jämkas samman så är det platt fall.

Det är fel att inte köra åt samma håll. Hur ska man förhålla sig respektfullt till frigående folk som kör parallella, kontraproduktiva race? G-u-b-b-d-a-g-i-s. Kollaps.

Steget till toppstyrning ligger då inte långt bort.

-Menar du på allvar att mkan inte kan få medlemmarna att gå åt samma håll utan att nån styr? Högt i tak, har du hört det? Kompromissa? det är nödvändigt om man ska få en gemensam riktning - men då måste åxå alla vara med och kompromissa, det är en viktig del.

Någon tung iofs kunnig och energisk auktoritär styrelsemedlem tycker att si och så ska man göra i VARJE fråga, utan att egentligen lyssna på vad de andra har att säga för han "vet" att han själv har rätt och de andra fel. Då händer det som alltid händer; folk surnar till, tröttnar och låter den personen hållas och inget blir gjort. Åren går och den av gud smorde utvalde sitter till slut på alla tomma styrelsepositioner samtidigt. Med ett omöjligt uppdrag. De fd aktiva sitter hellre hemma än att lyssna på monologer om "sanningar". Åren går... . Nä, när kompromissviljan blåser ut genom fönstret så blir det tomt på station. DÄREMOT så ska alla vara överens när tavlan över föreningens övergripande mål och framtid målas. Men det måste finnas utrymme för kreativa diskussioner.
-Aha du menade nog inte så riktigt.. den av gud smorde brukar inte få vara kvar så länge om massan tycker att nu räcker det. Visst har det nog hänt nånstans men när några börjar sluta så vaknar ofta massan.
Men det är lika farligt att låta B-son fila på sin vagn i ett hörn helt utan förankring i vad resten av föreningen håller på med som att tyrannen styr.
Håller B-son dock på med projektet "långtbortitiden" så kanske massan har förståelse å är bara lite irriterade ibland när B-son snott skiftnyckeln en stund. :-D

Men va fn jag vet ju att jag alltid har rätt, tyck som mig så blir dte bra :-P


I annat fall blir det 9 små negerpojkar då ingen passar in i den strama mallen till slut.


Hela tråden:

 

powered by my little forum