En anekdot om ett vagnsrenoveringsdilemma (Historiskt material)

av Anders Ö/NJM, onsdag, september 24, 2008, 21:36 (4744 dagar sedan) @ nicke

Alltför många tror att de är oumbärliga för verksamheten, det må vara företag som föreningar. Den dagen de försvinner så sitter det ofattbart, och ofelbart en ny person på stolen dagen efter. Visst, initialt tappar man fart, men efter ett tag så är ångan uppe igen. Dessa "oumbärliga personer" tror inte andra om något. Däremot blir det en speciell effekt när de slutat då den nya börjar tänka i andra banor. Det behöver inte alltid vara positivt men andra ideer, ifrågasättande av gamla sanningar oavsett, är aldrig fel. Detta kan vara den förändring som behövs för att få upp farten igen.

Enligt min mening gör "den starke" personen ofattbart mer skada än nytta. En förening är ingen enmans-show för att6 stärka sitt personliga ego och maktbehov, det är ett sofistikerat lagarbete med individualister.

Håller inte riktigt med för "den starke mannen" finns i många olika skepnader.
Och alla är inte enligt ditt "värsting" scenario. Det finns många karismatiska ledare som faktiskt klarar av att lyssna på "folket", dte som gör dem till "den starke" är att de vågar ta besluten snabbt, hur obekväma de än är. En del gör det utan att lyssna (värstingen) en del lyssnar och fattar beslut och en del både lyssnar och förklara varför.
I många fall behövs den någon som ser till att det händer saker i en förening, det är aldrig bra om det blir stillestånd pga beslutsvånda (som RiLo nämner) undantag finns givetvis, vissa beslut måste verka fram långsamt.


Hela tråden:

 

powered by my little forum