Varför favoriseras vissa? (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Rikard Johanson @, Saturday, February 02, 2008, 20:01 (5926 dagar sedan) @ Magnus Lind

Som informationsansvarig och tillika "pappa" till de senaste årens arrangemang på JTJ, har jag också funderat över det. Varför tycks intressanta nyheter från JTJ som faktiskt publiceras, passera obemärkt när liknande saker hos andra föreningar kan ge upphov till våldsamma diskussioner - både positiva och negativa.

Låt oss först konstatera att vi når ut med vårt budskap i lokala media, bl a genom en mediastrategi med press-info när något är på gång, och därmed når våra kunder. Det märks också på tillströmningen av besökare på våra arrangemang, men också vanliga trafikdagar. Och det är kanske det viktigaste för en verksamhet som är beroende av besökarnas pengar.

När det sedan gäller de redan frälsta, dvs de järnvägsintresserade, kan man bara spekulera i varför t ex JTJ inte verkar vara lika uppmärksammat som vissa andra museibanor. En förklaring kan måhända vara vårt läge, det är svårt att ta sig hit utan bil och det blir därmed inte lika besökt och omtalat. Har man inte varit i Jädraås har man heller ingenting att referera till.


Hela tråden: