Varför favoriseras vissa? (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Överkörmästaren, Saturday, February 02, 2008, 20:05 (5899 dagar sedan) @ Magnus Lind

En liten undran - inte avundsjuk sådan - mer filosofisk!

Varför uppmärksammas i våra gemensamma forum (t.ex. Postvagnen, tidningen Tåg AoH, m. fl) en del museiföreningars gärningar betydligt mer och oftare än andras? Nu replikerar ni nog med att "det beror på att de är skickligare att marknadsföra sig gentemot dessa forum". Men det är inte hela sanningen.


De museibanor som framstår som mest lyckade får antagligen också mer uppmärksamhet. Så är det ju med människor också. Det spelar liksom mindre roll vem som har den mest kompletta samlingen eller det mest intressanta spårsystemet - det som märks mest är vilka som är gladast och lockar den snyggaste publiken. Åt den som har skall varda givet, men inte bara. Precis som för människor utgör ett fördelaktigt utseende i regel en grundförutsättning för att lyckas, men om man inte tror på sig själv lyser det alltid igenom. Och precis som bland människor finns det undantag - om man bara tror riktigt, riktigt mycket på sig själv så kan man lyckas med det mesta, förutsatt att man inte är alldeles ute och cyklar med sina föresatser.

Ett problem för flera museibanor är väl att de varken har ett fördelaktigt utseende eller tror tillräckligt mycket på sig själva, OCH dessutom faktiskt ÄR ute och cyklar - kanske framförallt på intäktssidan?


Hela tråden: