Rälsbussar (Fordon: motorvagnar / dressiner)

av Hans Broman, Friday, October 17, 2008, 22:11 (5663 dagar sedan) @ s svensson

När det gäller Rälsbussar på sent 50 tal så förekom sådana i Uddevalla då sådana körde Vänersborg-Uddevalla och Uddevalla-Ödsmål. Tydligen fick rälsbussförarna köra normalspårigt också. Det fanns ju smalspåriga där.

Någon tur med rälsbuss skedde Väröbacka-Varberg fram till slutet av 50 talet.

Tilläggas kan att innan elektrifieringen Herrljunga-Uddevalla var klar så kördes Yo1 från Borås till Uddevalla av Boråsförare. Säkert kördes även åt motsatt håll av Uv förare.

1960-61 fanns det rälsbussar Yo1 uppställda i Berghem. Mot slutet av 1961 fanns det Yo1 avställda i Borås på fd BsJJ stallet.
Feb 1964 avslutades rälsbussverkstaden i Borås Övre sin verksamhet.Det fanns nog inga rälsbussar där då. Enda rälsbuss som fanns i Borås och en lång tid framåt var ELRV 3821 för eldriften.

Trevligt att du tar upp dessa saker. Vi menar nog samma, även om vi uttrycker oss olika. Jag menar att det varje dag fanns rälsbussar i Borås även efter februari 1964, nämligen stålrälsbussar till och från Ulricehamn. De var inte placerade i Borås, men det framgår av tidtabellen att ett rälsbussätt brukade övernatta där.


Hela tråden: