Hur söka en speciell sida? - tack men lite omständligt! :-) (Forumet)

av Arne, Kungsholmen 王の島, torsdag, december 11, 2014, 17:37 (2758 dagar sedan) @ Harald

Om man börjar med att klicka sig till sidan 2, så står det så här i adressraden:
http://www.jvmv2.se/forum/index.php?mode=user&page=2&order=user_name&descas...

Sedan kan man redigera adressraden och skriva in det sidnummer man vill ha. Om man inte vet sidnumret får man gaffla sig fram till rätt sida. Det brukar gå rätt fort.

Det fungerar förstås att göra på det här viset som du föreslår. Men för en genomsnittlig forumbesökare på Järnvägshistoriskt Forum så är det dock onödigt omständligt! Det borde finnas en sökruta speciellt för reggade användarnamn - som exempelvis Postvagnen har på sin sida för Forumanvändare - så att man inte blandar ihop denna namnsökningen med forumets allmänna sökfunktion. Den senare är förstås bra när man söker fritt på t.ex. olika slagord i inläggen!

Men eftersom Järnvägshistoriskt Forum forumet i grunden har samma programvara för användargränssnittet som Postvagnen har är det rimligen lätt att implementera samma lösning för namnsökningen också i det här forumet. Det vore förstås även bra om namnsökningen kunde ske utan krav på exakt stavning etc. eftersom det underlättar och snabbar upp sökningen! Många gånger kommer man inte heller ihåg det exakta namnet/nicket! ;-)

/Arne, som skriver det här på sin läsplatta och därför gärna vill få allt skrivande av url-adresser med mera så automatiserat och lättarbetat som möjligt! :-D

-klippt-

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"


Hela tråden:

 

powered by my little forum