"Motorvagnen har hittat hem igen" (till OJF) (Fordon: motorvagnar / dressiner)

av AndersC, Thursday, October 23, 2008, 07:01 (5636 dagar sedan) @ Ola Almquist

Apropå artikeln i Dalarnas Tidningar: När målades det gröna i Y8:orna om till grått? Åtminstone en vagn, tror att det var 1072, fick behålla den gröna färgen.

Tack på förhand!
Ola

Nej Y8 1072 var åtminstone gråmålade ståldetaljer innuti när den övergick till dåvarande SJ banavdelning, tror inte någon Y8 fick förbli grön på dessa detaljer så där är man nog ute lite fel. Tänk på att grått var då på 60-talet lika inne som det är nu för tillfället(jmfr X2 + X40 mfl)

Själv har jag aldrig sett någon Y8 som fått behålla sin gröna färg på de stålrör mm som finns innuti, däremot fanns det flera vagnar som hade både grön och orange klädsel på stolarna så det är kanske det som efterfrågas i artikeln??

Bl a vet jag att Y8 1008 hade orange klädsel och att just 1072 hade grön klädsel med det var klädseln på stolarna inte övrig inredning som var gråmålad. Dessutom bär samtliga Y8 massor med igenpluggade hål sedan Y6/7 tiden då man inte bytte några väggpaneler utan bara flyttade bord mm och satte igen gamla hål med plugg mm.

Vänligen

AndersC


Hela tråden: