alternativet nedladdning!? (Historiskt material)

av Staffan Granath, måndag, oktober 27, 2008, 15:09 (4413 dagar sedan) @ KM

Vad säjer SvJvm om att man ö h t lägger in Stig Nybergs bilder på enskilda hemsidor...??? Dvs Stigs egna, personliga? Finns uppgift om vilka dessa är - obs. att Stig även plåtade rätt mycket själv!

Kom dock ihåg att det ursprungligen kan vara ngn helt annan fotograf än Stig själv... Foto I, alltså - foto II är nog så gammalt att det är fritt fram (och glasplåten kanske t o m finns i samlingen); ettan däremot är väl en tidig 60-talare?

Var JAG pappa till denna senare bild skulle jag nog hävda "verkshöjd" och allt det där och begära ersättning; låt vara symboliskt...

Men med dagens alla reprotekniker kan alltså en sån bild ligga förborgad nånstans i femton-tjugo år - åsså plötsligt dyker den upp som grädde på moset i nya boken XYX... Till på köpet utan angivelse av fotograf.

Inte kul. Bortsett från att andra data kring fotot i fråga (som kanske är av avgörande betydelse f vagnsforskningen e d) då (försiktigtvis) avfärdas med "foto okänd" osv.!

Inte kul alls.

Nej,nog så riktigt och inget att orda om lämpligheten vad gäller upphovsrätten.

min lilla flik är egentligen ett annat ämne om man som jag tabbar sig och råkar visa ett foto i.s.f en länk, vilket i sig det inte är frågan om här.

ett litet klargörande kanske är på sin plats vad gäller nedladdning ;-)
många bilder känns ju trevligt att ha i sin samling att plocka fram vid behov, men är hemsidan där de fanns tillgänglig om 19 år exempelvis och i så fall var!?

hur ser (i detta fallet Jvm) om att ladda ner bilderna till sin privata samling!?:-| (och då vill jag återigen påpeka det att skriva ut bilderna, programmet de skapades i kanske inte finns tillgängligt då):-(

ett sådant klartecken skulle inte sitta dumt att veta innan man laddar ner bilden.

det där att ha skrivet på bilden vems det är på dess ursprungliga hemsida är ett utmärkt sätt, då måste man retuschera bilden för att få bort det och det kan ju inte sägas ske omedvetet:-P

från bildsköne bengts son (pappa hette bengt):-D


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum