Köpinge 1986 (Bana)

av Christoffer Frostensson, söndag, november 02, 2008, 21:17 (4730 dagar sedan) @ Conny sernfalk

Här är 2 bilder från 1986-06-16 (ute på torvtäkten) resp 1986-06-17 (vid vägövergången i Köpinge). Det var väl Hasselfors som ägde fabrik o järnväg? Därav skedde väl en del lokbyten under 1990 och 2000 talet? Banan och lok finns upptagna i Svenska industrimotorlok (SJK förlag) från 1974. Enligt den var banan från Köpinge 5 km. Jag är iaf glad att jag gjorde en längre filminspelning för ca 15 år sedan

/ Conny

[image]

[image]

Hej!
Vilka trevliga bilder!!
Nej, banan är inte riktigt nedlagd än, det finns fortfarande lite torv kvar som ska köras in ute på mossen mig veterligt. Däremot går det väl mot slutet för banan.
Vad lokbeståndet beträffar så har det gula stora AGV-loket som syns på Din översta bild i 2:a inlägget överförts till Aska Vedbana under 2007. FMBM i Frövi har tagit över det stora Diema-loket samtidigt som AGVn hämtades. Ett av de avställda (och troligen ej på Köpinge körda Schöma-loken från Stockaryd) har via KEJ (Kulleröds Enskilda Järnväg) renoverats exteriört och ställts upp som minnesmärke vid Draka myr (se bild nedan). Övriga lok som fortfarande finns kvar i Köpinge är också "säkrade" för framtida bevarande på olika banor.

[image]
Nyss utkommen från verkstaden vid KEJ.

MVH
Christoffer Frostensson


Hela tråden:

 

powered by my little forum