Introduktionsdagar för nya aktiva hos föreningarna - Hur gick det? (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Per-Åke Lampemo, Wednesday, November 19, 2008, 23:30 (5638 dagar sedan) @ Anders Hansson

Sitter här och bläddrar igenom lite olika föreningstidningar från dom närmsta åren och ser att en del föreningar haft introduktionsdagar för att locka nya aktiva till sin förening. Låter som en mycket bra idé då det kanske bland många potentiella aktiva kan vara som så att man drar sig lite för att bara så där spontant dyka upp en dag och att man därmed ständigt skjuter upp den där dagen man ska åka till föreningen man är medlem i och presentera sig som intresserad av att bli aktiv.
För en del kan det ju även pga av blyghet kännas tryggare att komma in i en förening genom en sådan här introduktionsdag då man inte kommer ensam.
Andra kanske tror att man inte har tillräckliga kunskaper om ditt eller datt för att kunna vara aktiv, då kan ju en sådan här introduktionsdag vara perfekt för att visa att alla har möjlighet att bidra på ett eller annat sätt oavsett förkunskaper.

Så några nyfikna frågor dyker upp.

1. Hur gick det med rekryteringen?

2. Har eventuella nyrekryterade aktiva stannat kvar?

3. Kommer er förening att ha sådana här introduktionsdagar regelbundet varje år eller det är för mycket slit för ett allt för dåligt resultat av nyrekryterade? (Kan ju förstås vara svårt att generalisera då det kan variera från gång till gång)

4. Kan ni rekommendera andra föreningar att rekrytera nya aktiva på detta sätt?

//A.H

Det känns aning konstigt att ingen verkar direkt intresserad av eller vill redogöra/diskutera för en sådan viktig fråga i detta forum.

Jag tror själv att det är en av de viktigare frågorna i framtiden för den svenska museitågsbranschen.

Hur ska man locka fler till våra museitågsföreningar? Eller klarar vi oss som det är?

Undrar P-Å Lampemo


Hela tråden: