Identifieringshjälp av föremål önskas! (9 bilder) (Historiskt material)

av HP, Wednesday, December 03, 2008, 15:43 (5616 dagar sedan)

Hej!
I SJVm förråd finns följande pryttlar som vi behöver få lite mer information om, och jag hoppas någon av detta forums läsare kan hjälpa till?

[image]
[image]
Lumatron står de på denna låda. På insidan någon slags glasskiva, och i botten 4 gula lampor. Vad i all världens namn är detta?

[image]
Kontaktdon vet vi att de är, men vet någon under vilken tidsperiod denna typen fick användas? Ulf Pålsson eller Gunnar Ekeving kanske?

[image]
Vad är detta för grejor? Sleven kanske man har haft till att hälla i kokande innehåll (livsfarligt dylikt) till kabelboxar månne?

[image]
Denna vattenappartur har SJVM inköpt från en dam i Vislanda, vars man säkert köpt den på skroten, och tydligen gjort iordning den. Märket är Triton, och på baksidan sitter en klisterlapp det står Höör på. Frågan är om den suttit i ett hus, eller en vagn. Eftersom den är införskaffad i Vislanda talar det spontant för vagn, men den känns inte hemma där?

[image]
Mätverktyg till vadå? Brytare i omformarstation?

[image]
Två wirespel från banområdesförrådet i Hässleholm. Med vev och någon salgs utväxling. Avsedda för väggmontage (öron på baksidan). Vad kan dessa ha använts till. Linan känns för klen för att ha dragit fram vagnar.

[image]
I en pall ligger dessa "manöverhandtag". Är de till ett ställverk?

[image]
En armatur som säkert suttit utomhus på någon station. I skylthållaren går det att skjuta in en skylt om man vill.

Vi är mycket tacksamma för svar-

Mvh Henrik Reuterdahl, SJVM


Hela tråden: