Ställverk (Signaler/säkerhet)

av Gunnar M, Wednesday, December 10, 2008, 19:50 (5614 dagar sedan) @ Thomas Tell

Hå, hå, jaja! Många timmar har tillbringats i den lokalen. Radion på bordet är troligen ställverksvaktens egen (sånt fick egentligen inte förekomma i säkerhetstjänst). I lådan under den ligger en oläsbar roman med titeln "Munken från Mar-Saba", försökte i desperation några söndagsförmiddagsturer. Dessa varade från 05.30 till 15.30 och kändes som ca 20 timmar.

Bänken vid bortre kortväggen är några låsbara lådor i vilka de ordinarie tjänstehavarna kunde förvara lite personliga prylar. Vi löshästar fick vackert bära med oss det vi tyckte vi kunde behöva under turerna.

Nedanför ställverkshuset, på norra gaveln, står en cykel med pyspunka (plagiat från PV!).:-D

Bakom ryggen på fotografen finns en kapphylla, där hängde bl a en lång, svart s k lokrock och låg ett par handskar. De var (under de första åren på 70-talet) avsedda att användas dels om ställverksvakten behövde ge sig ut på bangården för att meka med något, dels till dem morgontur som sommartid avslutades med att man efter avlösning följde med Eddavägståget (bestående av smörjvagnen, B0p 880 och motorvagn) för att göra rundgång i Eddavägen.

Suveränt smörjobb att en fin sommardag åka på sista, öppna plattformen genom villträdgårdarna i Djursholm. Biljetterna fick "pjatten" sköta.

Gunnar


Hela tråden: