Fylla på Cst vxl (Järnväg allmänt)

av dalarna @, onsdag, februari 22, 2017, 11:59 (1748 dagar sedan)

Starköl till matlådan från värmeskåpet håll käften Gustav K märkt SJ växlare
död sedan många år.Supandet på järnvägen är historia men trafikmästaren växlingen hade hämtat telegram i gamla ställverket cst han var så full så han fick stötta sig i betong pelarna resande bara stirrade.Med SJ tjänstemössa en annan skum typ från Farsta ramlade av Df28 och lokföraren på UB loket krävde att han skickades hem.Den växlaren levde inte så länge heller han var väl typ 46 kanske.
Avstängda växlare fick spårstädning som straff i en månad.Och långt senare på cst ISS trafficare gav inte en radio loksoperatör avsked utan han skickades till rehab och efter ett år var han tillbaka han gick sen över till tågstädningen.
Jag jobbade 1978-2006 på cst så det finns många minnen från förr.
Bor numera i Långshyttan kan mycket om BLJ fick boken om BLJ för många år sedan nere i Stockholm långt senare skulle man vara bosatt i denna gamla bruksort som 1936 hade 4000 invånare och 25 butiker Långshyttan är delvis en ort i förfall.
Stora delar av bruks området innehåller bara enorma tomma industri lokaler.
Synd att veteran järnvägen Långshyttan-Stjärnsund aldrig blev godkänt av Fagersta bruk.Men härligt att så mycket från BLJ lever ännu idag fast på andra järnvägar än i Långshyttan.


Hela tråden:

 

powered by my little forum