Blåmarkerade figurer – saknad 'tumme upp'-ikon! (Forumet)

av danielb987 @, torsdag, mars 30, 2017, 23:22 (1224 dagar sedan) @ Arne

Så jag undrar varför det inte är möjligt att använda Android- och iPhonevärldens ikoner och emojis när man nu har uppgraderat forumprogramvaran till senaste version? Kanske det skulle räcka med någon enkel justering i programvaran så att man kan använda dessa känslomarkörer också här i vårt järnvägsforum‽

"Standarder är bra, alla bör ha sin egen."

Ovanstående mening är ett stående skämt bland IT-specialister och har sin grund i att IT-bolag älskar att hitta på nya standarder vilket gör att saker inte fungerar på samma sätt överallt.

Det är många gånger jag har fått ett epostmeddelande eller ett SMS med ?? eller konstig symbol, beroende på att tillverkare X hittar på symboler som tillverkare Y inte stödjer.

När det gäller ikoner på forumet så går det att lägga till fler. Frågan är dock om det är önskvärt. På Internet är det bara orden som når fram. Ansiktsuttryck och tonläge försvinner på Internet. Emojis är ett sätt att förmedla känslor, men problemet är att de lätt kan misstolkas. I synnerhet om man börjar blanda in ironi eller skämta.

Med vänlig hälsning
Daniel


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum