Nånting nytt om Roslagsbanans... Fakta om SVF (Fordon: allmänt)

av H Lundén @, måndag, maj 15, 2017, 18:06 (1058 dagar sedan) @ Leif B

Sverigeförhandlingens beslut är att dra Roslagsbanan till city (T-Centralen) via Odenplan. Det är sant att det öppnar för bostäder på Östra station, men den stora mängden bostäder är de som kommunerna har åtagit sig längs banan i Täby, Vallentuna och Österåker.

Visserligen tänks den stora mängden bostäder tillkomma i Täby, Vallentuna och Österåker. Men det är utan tvekan så, att det finns intressen, som lobbar hårt för att komma åt marken vid Stockholms Östra.

Sedan är det en annan fråga om de tre norrortskommunerna verkligen avser eller ens kan skapa så mycket bostäder intill Roslagsbanan. Åtminstone här i Vallentuna ligger det mesta av de områden, som planeras exploateras för bostäder, så långt från Roslagsbanan, att de knappast kan trafikförsörjas av denna. Det går inte att komma från, att vissa nybyggda områden, betjänas väsentligt bättre av de ersättningsbussar, som går nu, än de kommer att göra, när banan öppnar igen. Det är inte bara spårvidden, som ger Roslagsbanan ett musealt drag. Hela banan har ett drag av lyckliga gatan över sig.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum