Landeryds Tågdagar inställda! (Anslagstavla, resor mm)

av Granis @, onsdag, augusti 30, 2017, 16:40 (1386 dagar sedan) @ Micael Lindgren

Tyvärr sådant som händer i bland men nya tag 2018.

Är väl bara att hoppas på det. Samtidigt pekar ju detta på en sak inom "gammeltågsbranschen": Förvisso ska absolut inte detta med praktiskt arbete som tub- och slipersbyte (t ex) underskattas; men dagens moderna värld påvisar detta med betydelsen av administrativt arbete =byråkrati, även bland föreningarna då. Man kan raljera över detta -vilket även jag gjort ibland :-| - men så ser världen ut. Även för oss....

Vad gäller trafiklägen hos Trafikverket (sic!) har ju TJF/ FAS påvisat betydelsen av att i god tid, typ längre än halvårsvis, lämna in dessa. Även om det i deras fall "bara" handlar om treskensspåret Jenny- Västervik. Och i andra, men närliggande, frågor har WFJ nu lärt sig vad som händer när man inte ordnar banbesiktning i tid =avkortad trafiksäsong.

Inget av detta borde vara oförutsägbart: LJM har väl arrangerat dessa dagar i decennier nu (kanske rentav det enda regelbundet återkommande trafikengagemang de har?), och WFJ ska väl som alla andra museibanor räkna med att de ska starta sin trafiksäsong som och när de alltid (när de haft trafiktillstånd) gjort. Hastigt påkomna chartertåg exempelvis är ju en annan sak, men.... Inte lätt alla gånger, tydligen..

/ L G


Hela tråden:

 

powered by my little forum