SJVM omväxling och Breda med bekymmer. (Järnvägsmuseet informerar)

av HP, Sunday, October 15, 2017, 20:55 (2356 dagar sedan)

SJVM kör ju som ni vet en hel del trafik. Vårt mest omfattande trafikuppdrag i höstas var dock den generalväxling som gjorts under tre veckor i Gävle:

-OKB-stallet är helt tomt. Det stora överraskningen var SJ Ca 198 "Breda" som visade sig ha en hjulring som var tvärt av på en driv, liksom flera skadade ekrar. Ingen visst om detta och detta hjul har stått väl dolt bakom plattformen till kungavagnarna. Skadan ser gammal ut så frågan är om den var orsak till lokets avställning en gång, eller har uppkommit i museal tid, och då senast vid trp till Gävle ca 1969? Hursomhelst så blev det trailer för Breda till Nynäs, och där lär hon bli kvar ett tag.

-Vi hyr nu fyra spår på AGEVE där en hel del fordon står uppställda.

-På Nynäs har en omfattande omväxling skett så nu har vi där en utställning värd namnet!

-Våra reservdelsånglom samlas nu på Nynäs, så undrar ni vart E2 1182, B 1384, E 900 och N 641 tagit vägen så kan ni hälsa på dem utanför entrén vid fordonsmagasinet på sikt.

Förutom detta flyttade vi smalspårsmaterielen i våras från UGJ till Nynäs. Detta för att UGJ på sikt ska bli ett lokstall och inte en förvaring av föremål, samt att smalspårsfordonen ska bli tillgängliga i den publika zonen på Nynäs.

Med vänlig hälsning Henrik R, SJVM


Hela tråden: