SJVM resor (Järnvägsmuseet informerar)

av HP, Sunday, October 15, 2017, 21:08 (2356 dagar sedan)

Hej, här kommer lite info om resor.

25/11 kan det bli ångtåg till julmarknaden i Norrsundet, men det hänger nu på om Norrsundets hamn (som arrenderar banan av TRV numera) har sitt tillstånd som infrastrukturförvaltare klart tills dess.

30/11 kör vi ett långt transporttåg till Äneglholm med mult Da.

2/12 kör vi ångtåg Ängelholm-Malmö med B 1429 och 3/12 med samma lok fyra ändor i triangeln Ä-Kattarp-Åstorp-Ä i samband med julskyltning i Ängelholm. Se mer info på länken nedan.

Sedan ska vi hem igen veckan efter och köra upp lite vagnar till Östersund.

8-10/12 kör vi ångpendel med B 1316 mellan Östersund och Jamtlis julmarknad.

9/12 kör vi med Rc1 1007 från Gävle till Jamtli över dagen. Även här mer info på länken nedan, men det var poppis. När vi släppte bokningen så gick det 80 biljetter på en timme och det är ca 200 bokade nu.

Eftersom museet nu är stängt kommer vi 2018 att satsa rätt mycket på trafik i form av endagsresor från Gävle och tillbaka samma dag för att testa marknaden där.

Valborg och Inlandsbanan blir med Gällivare och valborgsfirande på Dundret. Vi håller på att fila på detaljerna och upplägget, men det blir ett dyrare sådant (nej, vi har inget pris än) med hög kvalitet för den som gillar tåg, god mat och en fin resa. Det är alltså inte fråga om en diggarresa för den mest inbitne diggaren, det kommer ni erbjudas desto mer kring SJK årsmöte i södra Sverige tre veckor senare som blir mycket bra kan jag lova!

2-3/6 ska järnvägsmuseet i Ängelholm fira sitt 20-årsjubileum, och vi är med på ett hörn. Här hoppas vi visa ångkranen. Om vi kör ett "personaltåg" inkl sovplatser ned dit, är det intressant att det är öppet att boka på sig på även för andra?

8/9 har vi skrivit diggarresa med vi grunnar lite på om man istället ska ha en eller två museidagar istället, men inte i Gävle. Mora/Orsa är vad vi har i bakhuvudet, men vi har inte tänkt klart än.

Vi kommer som vi nämnt också att göra något värdigt med F 1200 i Norrköpingstrakten i samband med att det är 100 år sedan olyckan i Getå. Planen är lokala körningar helgen 29-30/9, och sedan ett extratåg Norrköping-Getå-Stockholm med F 1200 på måndagskvällen 1/10. Loket blir sedan kvar i Stockholm för att köras till Gävle på en öppen körning den 13/10.

Läs mer här

Med vänlig hälsning Henrik R, SJVM


Hela tråden: