Lokutbildning! (Fordon: lok)

av Hans Wicklund, torsdag, januari 08, 2009, 09:28 (4440 dagar sedan) @ Bobo L

... Jag tror att helgvistelse i Faringe, eller Anten, Ohs bruk, Brösarp etc bland grabbar och gubbar kan innebära både ett tekniskt handlag och en social träning i lagarbete och ansvar.

Notera också att alla museijärnvägar erbjuder någon form av organiserad utbildnig i ångloksteknik för lokasprianter. Idag kan vi inte räkna med att det strömmar till nya akriva med ångloksteorin färdig i huvudet eller ens allmän maskinteknik med "i bagaget" - vi måste själva erbjuda den utbildningen. (Det är f.ö. ett myndighetskrav på oss).
På ÖSlJ innebär detta att vi erbjuder en mjukstart som bromsare och eldaraspirant. Eldaraspirantutbildningen är då utan den djupare teorin och i stället mer på den praktiska hanteringen. Efter ett års tjänstgöring som eldaraspirant blir det eldarkurs där lokmästare Bonnedal börjar lotsningen i ånglokslärans mysterier. Parallellt med ångloksläran använder ÖSlJ även vår egen "Lokpsi", Lokpersonalintruktion, en utförlig handbok där loktjänstens mer praktiska aspekter för våra förhållanden beskrivs, med detaljintruktioner i handhavandet för varje loks utrustning bl.a.

Kontakta din närmaste museijärnväg för mer information!


Hela tråden:

 

powered by my little forum