Är det någon av er som minns "kamelen"? (Järnväg allmänt)

av Ola Ahlström @, torsdag, juni 07, 2018, 16:40 (722 dagar sedan) @ Micke S

Jag har ett tidigt minne av "Kamelen". Det var strax efter att de levererats och jag gjorde min Pryo (Prao) vid lokverkstaden i Malmö under två veckor. Egentligen en för mig då ointressant Pryo om det inte var för att det utlovats tre "tågresedagar". De övriga sju dagarna bestod av att följa reparatörena i deras arbete inne i verkstaden. Därifrån mins jag bara hur skitigt och oljigt ett maskinrum i ett D-lok var.

De tre "tågresedagarna" bestod i en dags växling i ett Ub-lok runt industrierna i Malmö, en ToR resa i Da lok till Nässjö (mins särskilt lokförarens och lokbiträdes kommentar; "Bli inte lokförare för då får du sällan vara hemma". Det blev istället flottan, och då fick jag verkligen inte vara hemma!). Den tredje resan var till Karlskrona ToR och då med en nyligen levererad "Kamel". Resan startade i Malmö banhall och första stoppet var redan utanför lokverkstaden. Där hämtades en reparatör upp då det var "order på" att reparatör skulle medfölja alla turer med "Kameler", tydligen gick motorvagnstågets brandlarm ofta och jag vill minnas att detta var så allvarligt (brandtillbud hade förekommit) att man ville vara på den säkra sidan. Vill oxså minnas att när vi rullade in mot Ronneby kommenterade föraren att "här gällde det att bromsa ordentligt", varför förstod jag aldrig.

Senare blev det åtskilliga resor under de kommande åren när jag var placerad i Karlskrona och veckopendlade (?) hem till Malmö, men det var flera år senare.

Ola Ahlström
Malmö


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum