Xoa6 i Huddinge 1963 (Järnväg allmänt)

av Alex @, torsdag, juli 12, 2018, 12:02 (1112 dagar sedan) @ Gunnar D

Härlig och unik bild som väcker många minnen. Min far jobbade på Huddinge station 1963 men skulle snart lämna för en ny tjänst som tågklarerare på Södertälje Södra. Den här miljön var vardagsmat för alla Huddingebor långt in på 80-talet och vi var ju då på 60 och kanske även en bit in på 70-talet bortskämda med tåg som vände i Huddinge. Ofta var det loktåg. Lite kortare än Södertälje-varianten och bara B6-vagnar. X0a6 var förstås vanlig fram till X1 som även också vände i Huddinge i början. Jag har tidigare visat en gammal Instamaticbild på min syster på väg till Hallsberg och ni ser vad som finns i bakgrunden.

[image]

I bakgrunden originalbilden från Gunnar D ser vi vad jag tror är franska vagnar med bilreservdelar till Gjestvagns i Huddinge som vi den tiden var generalagent för Peugeot i Sverige.

Bakom vagnarna skymtar taket på Kyrkskolan till höger och gamla biblioteket till vänster. Kyrkskolan finns kvar men biblioteket revs bara något år senare för att ge plats för det nya vita Församlingshemmet.

Mvh/Alex


Hela tråden:

 

powered by my little forum